14 Mayıs 2012 Pazartesi

 

Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Polatlı Kampüsü
Geçtiğimiz gün Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Yerleşkesi öğrencilerinden bir gurup öğrenci Polatlı Postası’nı ziyaret etti. Bedri Sinan Taşpınar(İstanbul)Ebru Talip(Gümüşhane), Merve Aksar( Tekirdağ-Çorlu), Gazi Üniversitesi öğrencileri Polatlı Postası’nı ziyaret etti.Öğrenciler sorunlarını yerel basınla paylaştı. “Bizlerin temel isteği eğit...im için geldiğimiz Polatlı’da en iyi eğitimi alabilmek.Okuduğumuz ve yaşadığımız şehri de tanımak. Bu şehirle ortak çektiğimiz sorunları, eksiklikleri en etkili dil olan uzlaşmayla çözülsün istedik. Polatlı’yı ve Polatlılıları tanımak için yerel basını ziyaret ettik. Polatlı’nın gelişmesinde kilometre taşı olmak gerekirse biz varı! Yeter ki, Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yerleşkesi’nde eğitim ve sosyal gereksinimler adına ilçe yönetimiyle birlikte çalışalım.Güzel günlerin geleceğini umut ediyoruz,”dediler.
ÖĞRENCİ KAPRİSİ YAPMIYORLAR AMA… POLATLI’NIN DA HAYALİ ÖĞRENCİ ŞEHRİNE DÖNÜŞMEKTİ…
Biz her iki tarafında sözcülüğüne soyunduk. Elçiye zeval olmaz! Polatlı’da güzel şeyler oluyor.Bunlardan en önemlisi Gazi Üniversitesi’ne bağlı Fen-Edebiyat Fakültesi Yerleşkesi’nin açılması.İlçe Yönetiminin çok mühimsenecek gayreti ile açılan üniversiteye gelen öncü öğrenciler bir hayli sorunla karşılaştılar. Öte yandan Polatlı kocaman bir köy-kent.Burada iletişim Ahbap-çavuş ilişkisi ile yürüyor. Dolayısıyla dışardan gelen yabancılar- öğrenci de olsa- etki-tepki meselesi ilk evvela olumsuz meyanda olabiliyor. İşte tam bu noktada Gazi Üniversitesi’nden Bedri Sinan Taşpınar söz alarak.
BİZ SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN ÇIRPINIRKEN…
Bedri Sinan Taşpınar: “Biz şehrin dışında, ıssız ve küçük bir binada üniversite eğitimi yapmak için kendimizi bulunca sesimizi duyurmak için çırpınırken sanırım ilçe yönetimiyle istemeden iletişimi kopardık. Yoksa derdimiz gidip ona buna Polatlı’yı şikayet değildi. Elinize ne geçti derseniz? Polatlı’dan bir iş adamı maddi destek sağladı. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz.”
BELEDİYE, KAYMAKAMLIK, EMNİYET AMİRLİĞİ BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN!
Bedri Sinan Taşpınar: “ Şunun farkındayız ki;tek tek yardımlar üniversitenin bütüncül sorunlarına sadece bir destek olur. Üniversitenin gelişmesi için topyekün birlik beraberlik gerekir.Şehre adaptasyonumuz halkın öğrenciyi kabulü ile gerçekleşir.Polatlı Belediyesi, Kaymakamlığı, Emniyet Amirliği ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları bizi yalnız bırakmasın! ‘Çünkü biz 430 öğrenci dört yıl sonra okul bitince çıkar gideriz! Üniversite Polatlı’ya baki kalır.’ Öğrenci kaprisi yapmadığımızı gelin görün! inanın bir konferans salonumuz yok. Fiziki laboratuarlar için hafta sonları Ankara’ya merkez laboratuara gidiyoruz. Akademik kütüphaneye sahip olursak doğru kaynaktan alınan eğitimde ilerlemeler daha bilimsel olur. Öğrenciler ailelerinden uzakta, sıcak yuvadan kopuk yaşıyor. 200 metre okul-yurt arasında sıkıştık desek de Polatlı’ya da alışmaya başladık,”satırlarına yer verdi.
KIZ ÖĞRENCİLERİN İSE DERDİ BAŞKA…AKŞAMLARI YURDUN ÖNÜNE ÇIKAMIYORUZ
Merve Aksar(Tekirdağ-Çorlu) Ebru Talip( Gümüşhaneli), bir başka soruna parmak bastılar: “Polatlı’da malum şehrin dışında yaşıyoruz. Ailemizden uzaktayız. Akşamları yurdun önünden çok sesli müzikleriyle arabalar hiç eksik olmuyor. Akşam yediden sonra nefes almak için balkonda oturamıyoruz. Emniyetin akşam 19:00- 22:00 arasında güvenliğimiz için gerekeni yapacaklarından hiç kuşkumuz yok. Bize yabancı muamelesi yapan teyzelere minibüse binince yer veriyoruz. Daha ne yapalım. Biz de onların kızı sayılırız. Onların kızları da farklı şehirlerde okuyor. Öğrencinin motivasyonu için Polatlı yönetimi ve halkından destek, ilgi alaka bekliyoruz. Biz duygusallıkla mahrumiyet bölgesindeyiz diye yakındığımızı düşünüyorsanız; bir dahaki yıl yine öğrenci gelecek ve gelen 1000 öğrenci okula sığmayacak. Şimdiden eksiklikler tamamlansın ki bizden sonra gelenler rahat etsin,”dediler.
2000 FİDAN DİKİYORUZ
Merve, Ebru,Bedri: “Biz sosyal aktiviteler başlattık. Sportif faaliyetler için gereken ne ise yapmaya hazırız.Üniversite Kampüsünü oluşturmak zorundayız.Kantinimiz yetersiz. Öğrenci arkadaşlarımızla okul çevresini ağaçlandırmak için 2000 fidan dikiminde sinerjilerimizi birleştirdik. Gazi’de sinema günleri gerçekleştirme planımız var. Türkiye’nin dört bir yanından gelen biz öğrenciler, olanakları çok kısıtlı okulumuzu görünce önceleri gençlik heyecanı ile gitmekten söz ettik, Gazi adına güvenle Polatlı’yı tercih ettik gibi pişmanlıklarımız oldu ama. Artık ne yapalım ‘İlk olmanın bedeli bu diyerek şehri tanımaya, şartları olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Öte yandan Polatlı’yı tanımadığımız için yol takibinde kilometre taşı yerel basın aracılığıyla ilçe yönetimiyle konuşmak, sorunları masaya yatırmak, çözüm bulmak istiyoruz. Üniversite Polatlı’nın. Üniversitenin gelişmesi şehir için kazanç olarak ebediyen ait olacak. İnşallah seneye daha güzel günlerde buluşacağız!”vurgusunu yaptılar.

http://www.polatlipostasi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2927%3Aoerenciler-giderueniversite-polatlya-baki-kalr&catid=1%3Aguendem
http://www.facebook.com/gaziuniversitesipolatlifenedebiyat

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Türk dünyasının öğrencileri bahar pikniğinde buluştu


Gazi Üniversitesi (GÜ) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Yerleşkesi, üniversite bünyesinde öğrenim gören Türk dünyası öğrencilerini bahar şenliğinde bir araya getirdi.
Gazi Üniversitesi (GÜ) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Yerleşkesi, üniversite bünyesinde öğrenim gören Türk dünyası öğrencilerini bahar şenliğinde bir araya getirdi.
Topçu ve Füze Okul Komutanlığı Sakarya Kışlası içerisinde yer alan Sakarya Şehitliği Koruma ve Piknik Alanı'nda gerçekleştirilen şenlikte, Kosova, Gürcistan, Makedonya, Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Kırgızistan, Kazakistan ve Suriye gibi ülkelerden eğitim görmeye gelen Türk öğrenciler buluştu.
Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Yerleşkesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Baki Erdoğan, yoğun sınav maratonundan sıkılan öğrenciler için farklı bir etkinlik yapmak istediklerini söyledi. Erdoğan, “Kosova, Gürcistan, Makedonya, Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Kırgızistan, Kazakistan ve Suriye gibi ülkelerden üniversitemize okumaya gelen öğrencilerimizi de bu pikniğe davet ettik. Öğrencilerimiz burada kendi yörelerinin türkülerini, kültürlerini tanıtarak güzel bir görüntü oluşturdu.” dedi.
Piknikte, Gazi Üniversitesi Türk Halk Müziği topluluğu yöresel türküler söylerken, Kosovalı öğrenciler ise Kosova’nın yöresel oyunu bardak oyununu oynadı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sanatçısı Ahmet Tuzlu'nun türküleri ile devam eden etkinlik, öğrencilerin çuval, yumurta ve halat yarışmaları ile sona erdi.
Daha sonra öğrencilere yemek ikramı yapıldı.
CHA

Gazi Üniversitesi Polatlı Yerleşkesinde Bahar Şenliği


Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Polatlı Yerleşkesi Bahar Şenliği gerçekleştirildi.  Gazi Üniversitesi Polatlı Yerleşkesi Bahar Şenliği açış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Yardımcısı Hayri Duman, Polatlı Üniversitesinin nüvesini oluşturan çalışmalara yürüttüklerini belirtti. Duman ‘’Biz bir tohum atıyoruz, Polatlı yerleşkesi, Polatlı Fen Edebiyat fakültesi… adım adım hedefe doğru yaklaşıyoruz. Burası gelecekte misyonlar üstlenecek, Polatlı Üniversitesi, Polatlı Fen edebiyat Fakültesi olarak hizmetini sürdürecektir. Siz değerli öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim öğretim vermeye gayret gösteriyoruz.’’ dedi.
İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, ise konuşmasında iki yıl önce kurulan Polatlı yerleşkesinde ilk kez bahar şenliği düzenlendiğini, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Polatlı Yerleşkesinin hukuki statüsünün yakında belirleneceğini ve Polatlı Fen Edebiyat Fakültesinin açıklanacağını söyledi. Kaymakam Bilgin, Polatlı Yerleşkesinde okuyan öğrencilerin ilçenin turizm elçisi olduğuna inandığını ifade etti.
Protokol konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Seymen ekibi, Ankara yöresine ait gösterilerini gerçekleştirdi. Gazi Üniversitesi Müzik Topluluğu sanatçıları Murat Kepez, Sevilay Eroğlu, Esat Takmaz, Sezyen Gizem Ün, Ferhat Sürmeli, Gülperi Candan, Sermet Tuzlu, Sanan Demrci, Utku Öztemiz, Cafer Ergan, Elif Kıyak sahne aldılar. Konserin ikinci bölümünde rock grupları Grup Rush, Grup My Day, Grup Arest, Dj Paşa’yla birlikte konser gerçekleştirdi. Bahar şenliğine katılan vatandaşlar Seymen ekibiyle birlikte halk oyunlarına eşlik ettiler. Gazi Üniversitesi Polatlı yerleşkesinde gerçekleştirilen şenliğe Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Hayri Duman, Gaz Üniversitesi Polatlı Yerleşkesi Sorumlusu Dekan Danışması Prof. Baki Erdoğan, Polatlı’daki kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin başkanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.