9 Eylül 2013 Pazartesi

GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ DERS KAYITLARI

Merhaba arkadaşlar,
NOT: 1 sınıflar 1.sınıf kısmındaki bütün dersleri seçip kayıt olmalılar! Türkdili ve edebiyatı dersi ve İnkılap tarihi dersi kredisiz olsa bile o dersleri almak zorunludur!
Sistem bu sene değiştiği için baya kafalar karıştı ve birçok arkadaşımız ders kaydını yapamadı. Sistem de birçok ders değişti kimisi eklendi kimisi de silindi. Şimdi ben konuyu matematik bölümü üzerinden anlatacağım. Öncelikle değişen ders müfredatını bilmeniz gerekiyor. Bölüm web sitelerinizde mevcuttur o. Matematik bölümü ders müfredatı;




Evet yukarıda gördüğünüz gibi arkadaşlar mesela 3. Sınıf okuyan bir öğrenci 
Uygulamalı matematik, kompleks analiz, dif geometri ve genel topoloji derslerini mecbur seçmek zorundadır. Gelelim seçmeli derse. Seçmeli ders olarak da 4 kredilik bir ders seçilmelidir zorunlu diyor. Bizim fakültede açılan kısmi türev ve nümerik var. Bu iki dersten sadece BİR TANESİNİ seçeceksiniz. İkisini birden değil. Seçmeliyi de seçtikten sonra gelelim sosyal seçmeliye. Sosyal seçmeli dersini ister bölümünüzün açtığı sosyal seçmeli dersini seçersiniz. İsterseniz diğer bölümlerdeki sosyal seçmeli dersini seçebilirsiniz. Mesela bizim bölüm bilimsel araştırmaların temel ilkesi diye bir sosyal seçmeli ders koymuş. Ama ben bunu almıyacağım çünkü fizik ve kimya bölümü ingilizce iletişim dersi koymuş. İngilizcemi konuşmada geliştirmek için ben bu dersi alacağım. Veya edebiyat bölümü santranç koymuş onu da alabilirsiniz.  (NOT: SİSTEMDE ŞUAN SORUN OLDUĞU İÇİN ALAMAYABİLİRSİNİZ. SİSTEM YARIN SABAHDAN İTİBAREN DÜZELİCEK)

ALTTAN DERSİ KALANLAR!!!
Arkadaşlar alttan dersi kalanlar sistem zaten alttan dersi kalanlar için o dersleri otomatik seçmektedir. Yani öncelikle kalan derslerinizi alıcaksınız. Ondan sonra kaçıncı sınıfa geçtiyseniz onları alabileceksinizdir. Krediniz yettiği yere kadar ders alabilirsiniz. 

NOT: DERS MÜFREDATLARINIZI http://polatlifef.gazi.edu.tr/ SAYFASINDAN ÜST TARAFDAKİ BÖLÜMLER KISMINDAN BÖLÜMÜNÜZÜ SEÇEREK YAPABİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder