27 Şubat 2013 Çarşamba

GAZİ İLAHİYAT’A DESTEK TURLARI CAMİ DERNEKLERİYLE DEVAM ETTİ

Belediye Başkanı Yakup Çelik, Gazi Üniversitesinin Polatlı’ya kuracağı İlahiyat ve Uygulamalı Bilimleri Fakülteleri bilgilendirme ve okul binası yapılması hususunda destek turlarını Şentepe Mahallesi Şehitler Cami Cemaati, Çarşı Cami Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hürrem Gürsoy ,  Güldeste Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Gülmez  ve  yönetim kurulu üyeleriyle devam etti.
GÜRSOY: İNŞAAT SÜRESİNCE YARDIMDA BULUNURUZ
 İlahiyat Fakültesi, üniversite çalışmasını takdirle karşıladıklarını belirten Çarşı Cami Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hürrem Gürsoy, ‘’ Biz çalışmalarınızı takip ediyoruz. Çalışmalarınızda sizler adına Polatlı olarak memnunuz çalışmalarınızdan gurur duyuyoruz. Bu eğitim konusunda da çabalarınızı yakından takip etmekteyiz. Yönetim kurulu olarak çalışmalarınıza yabancı kalmamız söz konusu olamaz. Yönetim olarak bizim öğrencilere öğretim kurumlarına yardım etmek önceliğimizdir. O nedenle kendi imkanlarımız nispetinde yardımdan kaçınmayız. Yardımlarımız bir seferle kalmaz inşaat süresince her yıl imkanlarımız ölçüsünde yardımda bulunuruz.’’ dedi.

 GÜLMEZ:  MADDİ MANEVİ HER TÜRLÜ YARDIMDA BULUNURUZ.
Güldeste Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği  Başkanı Ahmet Gülmez, Polatlı’ya üniversite kurulması söz konusu olduğunda ilçedeki tüm görüşleri birleştirdiğini, kendilerinin de maddi manevi yardımda bulunacaklarını söyledi.   
 1 MART’TA  YEMEĞE DAVETTE BULUNDU
 Üniversite yaptırılması hususunda imkanları ölçüsünde desteklerini sürdüreceklerini ileten Dernek Yöneticilerini Belediye Başkanı Yakup Çelik, 1Mart’ta Dede Korkut Mahalle Konağı AK-RA Salonunda gerçekleştirilecek yemeğe davet etti.

Belediye Başkanı Yakup Çelik,  Gazi Üniversitesinin Polatlı'da İlahiyat ve Uygulamalı Bilimler Fakülteleri kurulması için senato kararı alarak YÖK'e gönderdiğini, kendilerinin de İlahiyat Binasını yapacaklarına dair söz verdiğini, bu amaçla Polatlı'daki sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini  söyledi. Başkan  Çelik, ''ilçemiz Şehitlik Mahallesi Şehitlik Kaşı'nda 2750 dönüm alanı eğitim alanı olarak ayırdık. Bunun 2 bin 5 yüz dönümü üniversite kampüs alanı, 2 yüz elli dönümü ise yurtlar yapmak üzere, ortaöğretim eğitim alanı olarak ayrıldı. Belediyemiz Meclisi Ocak ayı oturumunda Belediye Başkanına Polatlı'ya Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yaptırılması ve şartlı bağış toplanması hususunda yetki verdi. Önümüzdeki 5-10 yılda isimler anılır, sonra isimlerde unutulur eserler kalır.   Polatlı'nın ilahiyat fakültesinin tamamlanmasıyla gelecek nesiller için çok iyi bir iş gerçekleştirmiş oluruz. Bunun kıymeti ileride çok daha iyi anlaşılacaktır. Bu Polatlı'nın önünde iyi bir fırsattır'' dedi.

 ŞARTLI BAĞIŞ IBAN NO: TR 54 0001 0000 1105 2846 5051 18

 Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

 Üniversite yapılması hususunda şartlı destek kabul ediyoruz.   Hayırsever işadamlarımız yapacakları yardımları vergiden de düşebilecekler.  Polatlı Belediye Başkanlığı olarak Ziraat Bankası Polatlı Şubesine Üniversite Yaptırma Bağış Hesabı açtırdık. Hesap numaramız:  Ziraatbank Polatlı Şubesi 5284650-518'dir. Iban No: TR 54 0001 0000 1105 2846 5051 18. Polatlı'daki üniversite yapılması için sivil toplum kuruluşlarıyla, oda dernek başkanlarıyla destek görüşmelerimiz devam edecek.

Nasip olursa Fatih Mahallesinde İmam Hatip okulunun doğusundaki Belediyemize ait binada İlahiyat ve Uygulamalı bilimler fakültelerini eğitim ve öğretime başlatırız diye düşünüyorum.  O binayı yeniledik. Resmi süreçler tamamlanırsa iki fakültenin eğitimini başlatacağız.

 Bunun kutsal bir yolculuk olduğunu düşünüyorum, Polatlı'nın geleceğine yapılan önemli yatırımlar olduğunu düşünüyorum.

 Hep birlikte gelecek nesillere bırakabileceğimiz güzel eserler olduğunu düşünüyorum.  o konuda bütün Polatlılı hemşerilerimizin desteğine ihtiyacımız var.

Polatlı'da üniversite süreci 1998 - 1999 öğretim yılında Hacettepe Üniversitesine bağlı  muhasebe ve inşaat programları meslek yüksekokuluyla başladı. şuan Şehitlik kaşında 2004 yılında Belediye olarak tamamladığımız binada 1012 öğrenciyle  eğitim ve öğretime  devam etmektedir. 2010 yılında  eğitime başlayan  Gazi Üniversitesi  Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi ise 6 bölümde  593 öğrenciyle eğitime devam etmektedir.  İlçemizde YURT-KUR'un 710 öğrenci kapasiteli kız, erkek 2 binadan oluşan yükseköğrenim yurdu var.

 Yaşam kalitemizin yükseltilmesi bakımından sosyal dokumuzun daha güçlenmesi bakımından  Polatlı'da yüksekokullara ve fakültelere  ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.    o anlamda Polatlı'nın üniversitenin cazip bir yer olduğunu düşünüyorum.   Gazi Üniversitesi rektörlüğü Polatlı’da önümüzdeki öğretim yılında faaliyete başlamak üzere  bir ilahiyat fakültesi ve bir  uygulamalı bilimler yani mühendislik açmak hususunda senato olarak karar aldı. ve bunu YÖK'e ilettiler. YÖK Karar alacak, kararını Milli Eğitim Bakanlığına iletecek.  Milli Eğitimi Bakanlığı hem kendisi buna karar verecek  hem Kalkınma Bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığımızın uygun görüşlerini de  almak zorunda. Ondan sonra Başbakanlığa yazarak Bakanlar Kurulunda görüşülecek. Bakanlar Kurulu onayladıktan sonra Cumhurbaşkanlığına gidecek.  Cumhurbaşkanımızın onayından sonra resmi süreç tamamlanmış olacak. Bu süreçleri biran önce tamamlamaya çalışıyoruz, bu çalışmaları şifahi olarak görüşmelerini yaptık.

 Polatlı Belediye başkanı olarak, odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarına güvenerek, işadamlarımıza, hayırseverlere güvenerek sözleri veriyoruz. Polatlı buna hazır diye sözlerini veriyoruz. Nasip olursa Fatih Mahallesinde İmam Hatip okulunun  doğusundaki Belediyemize ait binada İlahiyat ve Uygulamalı bilimler fakültelerini eğitim ve öğretime başlatırız diye düşünüyorum.  o binayı yeniledik. Resmi süreçler tamamlanırsa iki fakültenin  eğitimini başlatacağız.



-POLATLI’DA SON 9 YILDA İLK VE ORTAÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER-

 Yunak tarafından şehrin güneyinden girildiğinde hemen, yani Basri yoluna kadar çıktığımızda aslında şehirde boy boy eğitim alanında okullaşma alanında bir şeylerin değiştiğini fiziki yapıların   olduğu  neler olduğu sorusunun cevabını vermek üzere  hepimizin bildiği gibi kısa kısa başlıklar halinde:  Polatlı Anadolu Lisemiz açılmıştı ama İmam Hatip Lisesi binasında eğitim-öğretime devam ediyordu. O kendi binasına kavuştu. Orta öğretim öğrenci yurdu yoktu öyle bir orta öğretim yurduna kavuştu Polatlı’mız. TOKİ marifetiyle hem güneyde hem kuzeyde 2 ayrı 32 derslikli ilköğretim okulu yapıldı ve Polatlı’ya kazandırıldı.  Milli Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla Duatepe Anadolu Lisemiz Polatlı’ya kazandırıldı.  Kimi okullarımızın yanında ek binalar yapıldı. Mesela İstiklal İlköğretim okulumuzun ek binası bu dönemde gerçekleştirildi. Hatta bahçeyi çok daralttığı için acaba izin verilim mi vermeyelim mi diye düşündük, o bahçe içerisinde hizmeti de kaçırmak istemedik.

 MEHMETAKİF MAHALLESİNE HATİCE- MEVLÜT YILMAZ OKULU

 Deveci mahallesinde sivil destekle Hatice-Mevlüt Yılmaz İlköğretim Okulu yüzde 50 seviyesine getirildi, kalanı Özel İdare tarafından tamamlanıyor, ihale edildi, şuanda inşaatı bitmek üzere. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında burada bir okul hizmete girmiş olacak, ilkokul mu olacak, ortaokul mu olacak bilemiyorum.

 Şehitlik mahallemizde 8 derslikli bir Namık Kemal İlkokulumuz vardı ama sorunlu bir arsası vardı, özel mülkiyetlerde söz konusu idi.  Bunun çözülmesi hususunda belediyemizin, Belediye Meclisimizin,  özel gayretleri oldu. Ben iktidarı, muhalefeti bütün Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, hep birlikte olumlu oy kullandılar. Ve orada da bu dönem 32 derslikli ilkokulu Polatlımıza kazandırdık.  Aynı şekilde Huzur Evi Derneğimiz tarafından bir engelliler için bir iş okulu Polatlı’ya kazandırıldı.  Bunun ihata duvarının çekilmesi, yanına bir park yapılması çevre düzenlemesi vs bunlarında ve bunlara benzer biçimde Polatlımızdaki Mıhçıoğlu’ndan başlayarak okulların çevre duvarının çekilmesi, bahçelerinin düzenlenmesi, betonlanması, asfaltlanması vs. derken birçok işler gerçekleştirildi. İlköğretim seviyesinde daha çok olup biten bunlar. Aynı şekilde Sağlık Meslek lisemiz, binamız yoktu.  Bunu da bu dönem Polatlı’ya kazandırdık.  Nasip olursa bir Polatlı Fen Lisesi beklentilerinden, hayallerindin birisi idi. vardı o da yine sivil toplum marifetiyle gerçekleştiriyoruz. Öncelikle yine Ticaret Borsamız, Yönetim kurulu ve Başkanı sonra TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun muhteşem desteğiyle böyle bir proje hala yürüyor.  İnşallah bu yıl içerisinde inşaatı başlar ve bitirirler. Toplu olarak Türkiye genelinde ihaleye çıkacaklar. Benzer biçimde yeni bir imam hatip orta kısmı ihtiyacı var. Bunun yapılması hususunda biz yer tahsisinde bulunduk. Özel idare şuan proje çalışmasını yürütüyor…  Aynı şekilde Endüstri Meslek Lisesi Yürütülmesi hususunda bir çalışmamız vardı.  2013 yılı için ödenek ayrılmış, inşallah bu yıl içinde projesi tamamlanır da önümüzdeki yıl için yapımına başlanır diye umuyorum.   Bu şekilde çalışmalar sürüyor.

 -POLATLI ÜNİVERSİTESİNİN AÇILMASINDA BÜYÜK BEKLENTİ OLDU-

 Yükseköğrenim düzeyinde okullaşma, Meslek Yüksekokulları, fakülteler nihayetinde Polatlı üniversitesinin açılması hususunda Polatlı’da çok büyük bir beklenti oldu.  Bunun doğrudan bir yerel yönetimin işi olmadığını da hepimiz biliyoruz ama Polatlı’nın hayallerini rüyalarını teslim etmek hususunda, gerçekleştirmek hususunda doğal olarak en büyük beklenti  yerel yönetimden  geliyor. Hele hele bir de iktidar partisinden seçilmiş bir Belediye başkanıysanız,  yerel yöneticiyseniz bu beklenti daha yüksek oluyor. Belki muhalefet olarak ta ya sizde yüreğinizden ‘’ya iyi ki iktidar partisinden bir yerel yönetim var. Bu işleri yapsın işte’’ diye de düşünüyor da olabilirsiniz. Polatlı’nın bu vizyonuna uygun şekilde davranmamız gerekiyor, yoksa meslek yüksekokuluyla veya  okullarını küçümsemek  için söylemiyorum. O zaman bin, bin 5 yüz nüfuslu kuş uçmaz, kervan geçmez Kütahya’nın Şaphane ilçesinde de bir meslek yüksekokulu var.  Bugün açık mı kapandı mı onu da bilmiyorum.  İşlevi nedir. Ama gittiğimde görmüştüm ve şaşırmamıştım da.

-POLATLI’DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HACETTEPE’YLE EHAŞ’IN BİNASINDA BAŞLADI -

1998-1999 eğitim öğretim yılında Hacettepe üniversitesi 2 bölümle Meslek yüksekokulu 30+30 atmış öğrenciyle biliyoruz ki EHAŞ’ın binasına eğitime başlamış.  Ve sivil toplumun yerel yönetimin büyük destekleriyle bir noktaya gelmiş. Hem mülki idare, Kaymakamlık, hem o dönemdeki Belediye başkanımız, odalarımız bu işe büyük destek vermişler. ki 2004 yılında biz göreve geldiğimizde halen Hacettepe üniversitesinin eğitime devam ettiği bina yüzde 40 seviyesinde idi devir aldık ve Hacettepe Rektörüne söz verdiğimiz gibi 6 ay içinde teslim ettik ve bugün   o binada 2 meslek yüksekokulu, Sağlık ve Teknik Bilimler Meslek yüksekokulları 8-9 bölümle eğitime devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönem bu sistemlere Raylı Sistemler Meslek Yüksek okulları da eklenmiş olacak.

 Gazi üniversitesinin fiili olarak yok ama resmi olarak şehrimizde bir meslek yüksekokulu var. İnşallah içini doldurmak nasip eder. 

 -İLK FAKÜLTE 2010’DA GAZİ ÜNİVERSİTESİYLE BU DÖNEM BAŞLADI -

 Asıl Lisans düzeyinde eğitim veren Fakülte bağlamındaki gelişme 2010 yılında yaşandı. TOKİ Tarafından yapılan Mehmetakif’teki ilköğretim okulu Milli eğitim Bakanlığımızca Gazi Üniversitesine tahsisi yapılarak burada Gazi Üniversitesi i Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Yerleşkesi  eğitim öğretime başladı. 2012 yılında da bu Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi olarak Bakanlar Kurulu kararına dönüştürülerek kesinleşti. Bizim için önemli gelişmeydi, önemli bir ivmeydi. Bunun peşini bırakmamak gerekiyordu o çerçevede Polatlı’nın desteğini de arkamızda histiğimizi biliyoruz. Yeni yeni fakültelere kurulması hususunda girişimlerimiz oldu. Geçtiğimiz günlerde de Polatlı’da bir İlahiyat Fakültesi ve bur Uygulamalı bilimler Fakültesi kurmak hususunda Gazi üniversitesi Senatosu karar aldı. İki ayrı karar aldı ve ikisini de oy birliğiyle aldı. YÖK’e sundu. Şu anda bunlar YÖK’te inşallah bu ay içerisinde bunların YÖK Genel Kurulundan  çıkmasını ve Milli Eğitim Bakanlığına iletilmesini bekliyoruz.  Şifai görüşmelerde önceden yapıldığı için pek bir  zorluk çıkacağını düşünmüyorum.  İnşallah Milli Eğitim Bakanlığının onayı Kalkınma Bakanlığının ve Maliye  Bakanlığının onayıyla bu yazıların biran önce takip ederek Başbakanlığa, Bakanlar Kuruluna sunulmasına ve Cumhurbaşkanımızdan onay almasını bekleyeceğiz. 

-İLAHİYAT ÖNÜMÜZDEKİ 50 YILA HİTAP EDECEK-

İnşallah buradaki binayı da Rektörümüze söz verdik, ‘Polatlı olarak biz yapacağız, Ortalama 10 bin metrekare kapalı alanı olan, önümüzdeki40-50 yıla hitap edecek bir binayı yapacağız’ diye.  Onun arkasından yine Uygulamalı Bilimler Fakültesine de yapalım diye ama teknik olarak bu resmi süreç tamamlandığında daha önce elden geçirdiğimiz İmam Hatip Lisesinin hemen doğu kısmındaki eski sosyal tesis binamız ki biz onun kalorifer tesisatından, elektrik tesisatından, sınıflarına kadar her bir şeyini elden geçirdik. Bir tek bahçe duvarı hariç hazır durumda.   İnşallah  hem ilahiyatı hem uygulamalı bilimleri önümüzdeki eğitim öğretim yılında  orada başlatalım istiyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımız devam ediyor.

  Bilginize sunuyorum, desteklerinizi bekliyoruz. İllaki maddi destek değil,  elbette bu çok güzel bir şey ama manevi desteğinizin de Polatlımız için hep birlikte yanımızda olması bizlerin açısından da önemli

-İLAHİYAT DESTEK YEMEĞİ 1 MART’TA DEDE KORKUT MAHALLE KONAĞINDA-

 Nasip olursa 1 Mart’ta da Gazi Rektörümüzle de konuşarak belirledik o tarihi saat: 19:30’da Dede Korkut Mahalle Konağımızdaki o salonda bu projelerin tanıtım bilgilendirmesi ve desteği mahiyetinde ilk kez toplantımızı yapacağız. Davetiyelerimizde sizlere ulaşacak.

İlahiyat binamızın inşaatını bir yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.

 Burada bir hakkı teslim etmek istiyorum, bu binaların yapılması, bunlara şartlı bağış alınması hususunda iktidarı muhalefeti tüm meclis üyelerimiz gereken desteği verdiler.  Ben kendilerine müteşekkir olduğumu, teşekkürlerimi bir kez daha buradan ifade ediyorum.

Muhabir: Ali Tuna

21 Şubat 2013 Perşembe

Gazi Üniversitesi Ders Alma İşlemleri İle İlgili Resmi Duyuru


Ders Alma İşlemleri

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
Katkı payı ve öğrenim ücretleri tahsilâtı, 22  Şubat 2013  Cuma günü tüm HALKBANK şubelerinden öğrenci numarası ile yapılabilecektir. (Lisansüstü öğrencileri katkı payı ve öğrenim ücretlerini 25 Şubat 2013 tarihinden itibaren ödeyebileceklerdir.)
 BİRİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ
Program süresini dolduran birinci öğretim öğrencileri, katkı paylarını ekli listede belirtilen miktarlarda yatıracaklardır
İKİNCİ ÖĞRETİM ÜCRETLERİ
Tüm ikinci öğretim öğrencileri ekli listede belirtilen öğrenim ücretlerini yatıracaklardır.
2012-2013 güz dönemi sonu itibarı ile % 10’a giren öğrenciler Mart ayı içerisinde belirlenecek ve iadeleri yapılacaktır.
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLER
Lisansüstü öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücretlerinin tahsilâtı 25 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacaktır.
 Katkı payı ve öğrenim ücretlerini görmek için tıklayınız.

ÖNEMLİ TARİHLER
25-27  Şubat 2013
DERS KAYITLARI
28  Şubat - 1 Mart 2013
DANIŞMAN ONAYLARI
4  MART 2013
DERSLERİN BAŞLAMASI
14-15  MART 2013
DERS EKLEME BIRAKMA

DERS ALMA İŞLEMLERİ İÇİN ÖNEMLİ NOT
2012-2013 eğitim öğretim yılı Bahar dönemi ders alma işlemleri Gazi Üniversitesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin değişen hükümleri uyarınca yapılacaktır. Söz konusu değişikliğe ilişkin eski ve yeni düzenleme aşağıdaki gibidir.  
  
GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞEN HÜKÜMLER

ESKİ
MADDE 13 – (2) Ders geçme esası uygulanan fakülte, konservatuar, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında, normal olarak alınması gereken yarıyılda alınmamış olan veya alınmış fakat başarılı olunmamış dersler, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan başlayarak, öncelikle alınmak zorundadır. Ders alma sırasında aşağıda belirtilen sınırlamalar dikkate alınır:
c) Ağırlıklı genel not ortalaması 2.00 ve üzerinde olan öğrencinin bir yarıyılda alabileceği derslerin azami kredi miktarı ise o yarıyıl için belirlenmiş kredi miktarının 1/3 oranında artırılması ile elde edilen kredi miktarını geçemez.
YENİ
MADDE 13 – (2) Ders geçme esası uygulanan fakülte, konservatuar, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında, normal olarak alınması gereken yarıyılda alınmamış olan veya alınmış fakat başarılı olunmamış dersler, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan başlayarak, öncelikle alınmak zorundadır. Ancak, danışmanın onayıyla tüm eğitim-öğretim dönemleri boyunca alt yarıyıl derslerinden sadece biri, bir kez ertelenebilir.
c) Ağırlıklı genel not ortalaması 2.00 ve üzerinde olan öğrencinin bir yarıyılda alabileceği derslerin azami kredi miktarı ise o yarıyıl için belirlenmiş kredi miktarının 2/5 oranında artırılması ile elde edilen kredi miktarını geçemez.
ESKİ
MADDE 14 – (1) Öğrenci, ancak danışmanın olumlu görüşüyle, üst yarıyıldan ders alabilir. Bunun için, öğrencinin; önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve ağırlıklı genel not ortalamasının 3.00 ve üstünde olması şarttır. Üstten alınacak derslerin kredi tutarı, bulunulan yarıyılın kredi miktarının 1/3’ünü aşamaz. Öğrenci üst yarıyıldan ders alarak, öğrenim süresinden daha kısa sürede mezun olabilir.
YENİ
MADDE 14- (1) Öğrenci, ancak danışmanın olumlu görüşüyle, üst yarıyıldan ders alabilir. Bunun için, öğrencinin; önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve ağırlıklı genel not ortalamasının 3.00 ve üstünde olması şarttır. Üstten alınacak derslerin kredi tutarı, bulunulan yarıyılın kredi miktarının 2/5’ini aşamaz. Öğrenci üst yarıyıldan ders alarak, öğrenim süresinden daha kısa sürede mezun olabilir.
ESKİ
MADDE 22- (1) Bütünleme sınavları, sadece yıllık program uygulayan Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerinde dönem sonunda başarısız olan öğrencilere uygulanır.
YENİ
MADDE 22- (1) Bütünleme sınavları, dönem sonunda başarısız olan öğrencilere uygulanır

Gazi Üniversitesi Polatlı Fen - Edebiyat Fakultesi TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı

T.D.E. Bölümü (Bahar)

GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI KAMPÜSÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
2012 - 2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

              I.SINIF

Pazartesi

Salı
Çarşamba
Perşembe
Cuma
09.25-10.10
TDE 108
F.SAKALLI
TDE 114
A. TURAN

TDE 102
H.AKÇA

10.20-11.05
TDE 108
F.SAKALLI
TDE 114
A. TURAN

TDE 102
H.AKÇA

11.15-12.00
TDE 108
F. SAKALLI
TDE 114
A. TURAN

TDE 102
H.AKÇA

12.00-13.00

TAR 192

TDE 110
N. KESKİN
YAD 102
13.00-13.45
TDE 106
H. YAZICI
TAR 192

TDE 110
N. KESKİN
YAD 102
13.55-14.40
TDE 106
H. YAZICI
 TDE 112
H.ÖZCAN

TDE 110
N. KESKİN
YAD 102
14.50-15.35

TDE 112
H.ÖZCAN

TDE.104
N.KESKİN

15.45-16.30

TDE 112
H.ÖZCAN

TDE.104
N.KESKİN

16.40-17.25



TDE.104
N.KESKİN



            II. SINIF

Pazartesi

Salı
Çarşamba
Perşembe
Cuma
09.25-10.10
TDE.214
İ.KALENDEROĞLU




10.20-11.05
TDE. 214
İ.KALENDEROĞLU

TDE 216
A. YILMAZ


11.15-12.00
TDE.214
İ.KALENDEROĞLU

TDE 216
A. YILMAZ
TDE 202
AKÇA

12.00-13.00


YAD. 202
TDE. 202
AKÇA
TDE 204
A.YILDIZ
13.00-13.45


YAD.202
TDE 206
AKÇA
TDE 204
A.YILDIZ
13.55-14.40


YAD.202
TDE 206
AKÇA
TDE 204
A.YILDIZ
14.50-15.35
TDE 212
H.YAZICI

TDE 208
A.YILMAZ
TDE.210
EFLATUN

15.45-16.30
TDE 212
H.YAZICI

TDE 208
A. YILMAZ
TDE.210
EFLATUN

16.40-17.25


TDE 208
A. YILMAZ
TDE.210
EFLATUN












             III .SINIF


Pazartesi

Salı
Çarşamba
Perşembe
Cuma
09.25-10.10
TDE310
M.ERSÖZ
TDE.304
H.ÖZCAN



10.20-11.05
TDE.310
M.ERSÖZ
TDE.304
H.ÖZCAN



11.15-12.00
TDE.310
M.ERSÖZ
TDE.304
H.ÖZCAN



12.00-13.00
TDE 314
M.ERSÖZ

TDE 374
A. TURAN



13.00-13.45
TDE 314
M.ERSÖZ
TDE 374
A. TURAN
TDE.306
KURTOĞLU
TDE 358
EFLATUN

13.55-14.40
TDE 356
M.ERSÖZ

TDE.306
O.KURTOĞLU
TDE 358
EFLATUN

14.50-15.35
TDE 356
M.ERSÖZ

TDE.306
O.KURTOĞLU
TDE 302
AKCA

15.45-16.30



TDE 302
AKCA
TDE 308
A. YILDIZ
16.40-17.25



TDE 312
AKCA
TDE 308
A. YILDIZ
17.35-
18.20



TDE 312
AKCA


Gazi Üniversitesi Polatlı Fen - Edebiyat Fakultesi Tarih Bölümü Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı


Gazi Üniversitesi Polatlı Fen - Edebiyat Fakultesi Kimya Bölümü Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı



Kimya Bölümü (Bahar)

I. SINIF
SaatPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCuma
209:25-10:10BİY112FİZ 102
310:20-11:05KİM152BİY112FİZ 102FİZ154
411:15-12:00KİM152FİZ 102FİZ154
12:00-13:00FİZ 102
513:00-13:45KİM102TAR192TDE 192
613:55-14:40KİM102TAR192MAT110TDE 192
714:50-15:35KİM102MAT110YAD102
815:45-16:30KİM102MAT110YAD102
916:40-17:25MAT110YAD102
II. SINIF
SaatPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCuma
209:25-10:10KİM254KİM252KİM206
310:20-11:05KİM254KİM252KİM206
411:15-12:00KİM254KİM252KİM206
12:00-13:00KİM254KİM252YAD202KİM206
513:00-13:45KİM202YAD202
613:55-14:40KİM202KİM252YAD202KİM204
714:50-15:35KİM202KİM252KİM204
815:45-16:30KİM202KİM252KİM204
916:40-17:25KİM252
III: SINIF
SaatPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCuma
209:25-10:10KİM 302 KİM 302 KİM 358PKİM 344P
310:20-11:05KİM 302 KİM 302 KİM 358PKİM 344P
411:15-12:00KİM 302 KİM 302 KİM 358PKİM 344P
12:00-13:00KİM 358PKİM 344P
513:00-13:45KİM 318 KİM 304KİM 304
613:55-14:40KİM 318 KİM 304KİM 314 KİM 304KİM 354P
714:50-15:35KİM 306 KİM 304KİM 314 KİM 354P
815:45-16:30KİM 306 KİM 304KİM 354P
916:40-17:25KİM 354P

Gazi Üniversitesi Polatlı Fen - Edebiyat Fakultesi Fizik Bölümü Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı


Fizik Bölümü (Bahar)

FİZİK BÖLÜMÜ HAFTALIK DERS PROGRAMI
NORMAL ÖĞRETİM I. SINIF (2012-2013 GÜZ YARIYILI)

Saat
Pazartesi
Salı
Çarşamba
Perşembe
Cum
8.30-9.15
  




9.25-10.10
MAT110
KİM102
FİZ 152
FİZ106

10.20-11.05
MAT110
KİM102
FİZ 152
FİZ106

11.15-12.00
MAT110
KİM102
FİZ 152
FİZ106

12.00-13.00
MAT110
KİM102

FİZ106

13.00-13.45

TAR192

TDE192

13.55-14.40

TAR192

TDE192
MAT110
14.50-15.35

KİM102

İNG 102
MAT110
15.45-16.30

KİM102

İNG 102
FİZ106
16.40-17.25

KİM152

İNG 102
FİZ106
17.35-18.20

KİM152





Dersin Kodu
Dersin Adı
Kredisi
Öğretim Üyesi
FİZ106
Fizik II (Elektrik)
5
Doç.Dr.Hicabi BÖLÜKDEMİR
FİZ152
Elektrik   Lab.
2
Doç.Dr.Hicabi BÖLÜKDEMİR
KİM102
Genel Kimya II
5
Prof.Dr.Baki ERDOĞAN
KİM152
Genel Kimya Lab.
1
Prof.Dr.Baki ERDOĞAN
MAT110
Genel Matematik II
5
Doç.Dr.Esra KIRARPAT
TDE192
Türk Dili II
0

İNG102
İngilizce II
3

TAR192
Atatürk İl.ve İn.T.I
0












 FİZİK BÖLÜMÜ HAFTALIK DERS PROGRAMI
NORMAL ÖĞRETİM II. SINIF (2012-2013 GÜZ  YARIYILI)

Saat
Pazartesi
Salı
Çarşamba
Perşembe
Cuma
8.30-9.15





9.25-10.10
FİZ 252
FİZ210

FİZ202

10.20-11.05
FİZ 252
FİZ210
FİZ204
FİZ202

11.15-12.00
FİZ 252
FİZ210
FİZ204
FİZ202

12.00-13.00



FİZ202

13.00-13.45


FİZ204
FİZ202
MAT204
13.55-14.40


FİZ204

MAT204
14.50-15.35
MAT204
İNG202
FİZ204


15.45-16.30
MAT204
İNG202



16.40-17.25
MAT204
İNG202



  
Dersin  Kodu
Dersin Adı ve Kodu
Kredisi
Öğretim Üyesi
FİZ202
Fizik IV(Modern Fizik.)
4
Doç.Dr.Şükrü ÇAVDAR
FİZ210
Elektronik II
3
Doç.Dr.Gökay UĞUR
FİZ204
Fizikte Mat. Metotlar
4
Doç.Dr.Özlem YEŞİLTAŞ
FİZ252
Elektronik Lab.II
2
Doç.Dr.Hicabi BÖLÜKDEMİR
MAT204
Diferansiyel Denklemler II
4
Yrd.Doç.Dr.M.Fahri AKTAŞ
ING202
İngilizce IV
3











 FİZİK BÖLÜMÜ HAFTALIK DERS PROGRAMI
NORMAL ÖĞRETİM III. SINIF (2012-2013 GÜZ  YARIYILI)

Saat
Pazartesi
Salı
Çarşamba
Perşembe
Cuma
8.30-9.15





9.25-10.10
FİZ 302




10.20-11.05
FİZ 302




11.15-12.00
FİZ 302



FİZ 314
12.00-13.00
FİZ 302
FİZ316

FİZ308
FİZ 314
13.00-13.45
FİZ 302
FİZ316
FİZ 314
FİZ308

13.55-14.40
FİZ 352
FİZ316
FİZ 314
FİZ308

14.50-15.35
FİZ 352


FİZ308

15.45-16.30
FİZ 352


FİZ308

16.40-17.25



FİZ308

  
Dersin  Kodu
Dersin Adı ve Kodu
Kredisi
Öğretim Üyesi
FİZ302
Elektro Manyetik Teori II
4
Doç.Dr.. Perihan DURMUŞ
FİZ308
İstatistik Fizik
5
Öğr.Gör.Dr.Aycan ÖZKAN
FİZ314
Fizikte Bilgisayar Prog.-II
4
Doç.Dr.Hicabi BÖLÜKDEMİR
FİZ352
Kuantum Fizik Lab.
3
Doç.Dr.Hicabi BÖLÜKDEMİR
FİZ316
Optik
3
Doç.Dr.. Gökay UĞUR