11 Temmuz 2013 Perşembe

Taşpınar: Polatlı halkıyla üniversite arasındaki tabular kalkıyor

Gazi Polatlı kampusu öğrenci konseyi temsilcisiyle konuştuk

Taşpınar: Polatlı halkıyla üniversite arasındaki tabular kalkıyor

Gazi Üniversitesi Polatlı Fen- Edebiyat Fakültesi Öğrenci Konseyi Temsilcisi Bedri Sinan Taşpınar ile üniversite bahçesinde konuştuk.

Gazi Üniversitesi Polatlı Fen- Edebiyat Fakültesi Öğrenci Konseyi Temsilcisi Bedri Sinan Taşpınar doğma büyüme İstanbullu. Polatlı- Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Kampüsü Matematik Bölümü 3. sınıf öğrencisi. Okula ilk geldiği günden itibaren, okul çevresinde aktifliği ile tanınmış. Eğitime ve sosyal hayata duyarlı olmasının yanında içinde var olan lider ruhu onu Fen- Edebiyat Fakültesi Öğrenci Konseyi Temsilcisi olmasında en büyük etken olmuş. Bedri Sinan Taşpınar üniversite bahçesinde konuşurken, öğrenci konsey temsilcisi seçiminin üniversite için önemine değinerek: “Öğrenci arkadaşlarım beni fakülte temsilcisi olmadan önce de tanıyordu. Önceki çalışmalarımla oluşan konumum şu anda değişmedi aynı şekilde çalışmaktayız. Fakülte temsilcisi olmadan öncesinde de okulun sosyal paylaşımlarında, etkinliklerde, okulun hakkını savunmak da olsun, öğrencilerin olduğu her platformda bunları dile getirdim. Ayrıca yerel basınla, belediye başkanı, kaymakam, merkez rektörlük olsun sürekli iletişim halinde oldum” dedi.

TAŞPINAR SEÇİM SÜRECİNİ ANLATTI

Bedri Sinan Taşpınar, geçtiğimiz Mayıs ayında öğrenci konseyi seçimleri yapıldı. Öncelikle fakültede bölüm temsilcileri seçildi. Bölüm temsilcilerinin arasından altı üye seçildi. Matematik, fizik, kimya, edebiyat, biyoloji, tarih bölümünden birer tane öğrenci temsilcisi seçildi. Öğrenci temsilcileri arasından bir kişi konsey temsilcisi seçildi. Fakültemizi merkez rektörlükte temsil etmek üzere Konsey temsilcisi seçildi. Üniversitede öğrencilerin yüzde doksan beşi beni tanıyordu. Dekanımız konsey temsilcisi olmama sıcak bakınca bölüm temsilcisi seçildim. Böylelikle seçim süreci normal bir şekilde yaşandı. 

KÜLTÜR MÜDÜRÜ BARDAKÇI İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ
Taşpınar, seçim sürecinde arkadaşlarıyla geliştirdiği diyalogları ise şöyle anlattı: “Polatlı Gazi Fen-Edebiyat Fakültesi 2013-2014 öğretim yılına girdiği Eylül ayında Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ömer Bardakçı ile ortak çalışma programı düzenleyerek, periyodik olarak iki haftada bir seminerler düzenleyeceğiz. Belediyenin düzenlemiş olduğu kurslarda(dans, keman, tiyatro) olsun bu kursları belli saatlerde fakültemiz de gerçekleştireceğiz. Öğrenciler bu konuyu belirttim. Okulun sportif faaliyetlerinde voleybol takımı oluşturacağımı ifade ettim”dedi 
SİNEMA, EDEBİYAT, DEĞERLER VE MATEMATİKÇİLER TOPLULUĞU KURDUK
Üniversitede öğrenci toplulukları olmazsa olmazdır diyerek konuşmasını sürdüren Taşpınar: “ Şu an aktif olarak çalışan üç öğrenci topluluğu var. Öğrenci topluluk oluşturduğunda okul ödenek ayırır. Biz ilk olarak sinema ve edebiyat topluluğu kurduk. Sinema günleri düzenliyoruz. Seminerlerde yazar söyleşileri gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında milli erleri koruma topluluğu ve matematikçiler topluluğumuz var.Bu üçü dışında eylül ayından itibaren yeni öğrencilerin gelmesiyle birlikte biz bu grupları 15 e çıkarmayı düşünüyoruz”dedi.
DEKANIMIZ EN BÜYÜK DESTEĞİMİZ
Taşpınar, Okulda çok önemli çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyoruz çünkü Dekanımız çok yardımcı oluyor. Dekanlıkla işbirliği halinde çalışıyoruz.
OKULÇOK DEĞİŞİME UĞRADI
Bizim ilk geldiğimiz Fen-Edebiyat Fakültesi ile şu anki fakülte arasında uçurumlar var diyen Bedri Sinan Taşpınar, şu an bizim okul çağ atladı. İlk geldiğimizde normal bir lise düzeyinde okuldan gerçekten üniversite düzeyine çıkmış bir okul var karşımızda. 
Bu üç yıl içersinde oldu. Okulun Dekanı Şeref Okuducu, Genel Koordinatör Baki Erdoğan’ın destekleriyle değişim gerçekleşti. Dekan Okuducu geldikten sonra eğitim yönünde gelişmeler oldu. En başında kadrolu hocaların atanmasıyla oldu bu gelişim. Özellikle bölüm başkanlıklarının kurulması öğrenci için çok önemliydi. Öğrencinin, öğretim görevlisi danışmanı Ankara’daydı. Bir konu olduğunda görüşemiyorduk. Şimdi okulun kendine has kadrolu hoca ve bölüm başkanları burada. Hocalarımız Polatlı’da yaşamakta. Dekanımızın dikkati de hocaların Polatlı’da ikamet etmeleri idi. Öğrencilerin danışacağı hocaları okulun içinde olması en büyük desteğimiz, diye belirtti.
GÜVENLİK KONUSU 
Taşpınar, İkinci önemli konu güvenlik konusu idi. Güvenlik konusunda çok zorluk çektik. Şimdi 7/ 24 okulu koruyan güvenlik kadromuz var. Gündüz üç güvenlik görevlisi, geceleri 2 güvenlik görevlisi hizmet vermekte.” 

ÖNÜMÜZDEKİ YILDAN ÇOK UMUTLUYUZ
Taşpınar ,gelecek yıl 2013-2014 yılında okulumuza gelirken çok umutlu geleceğiz. Önümüzdeki yıl Polatlı Fen-Edebiyat öğrencilerinin varlığı ilçede hissedilecek. Ardımızda öğrenciler var. 
ÖĞRENCİNİN HEP BİR AĞIZDAN İSTEDİĞİ: SOSYAL FAALİYET
Öğrenci için çok önemli. Yaklaşık üç yıldır buradayız. Öğrenci ve üniversite için gelişimin ilk ayağı sosyal faaliyetlerdir. Polatlı’da biz bunu gerçekleştirmekte oldukça zorlandık. Dekanlık eğitime yüzde yüz destek vererek önce eğitim sorunu çözülsün sonra sosyal faaliyetler gerçekleşir dedi. öğrenciler eğitim kalitesinde çok memnun. 
SOSYAL FAALİYETLERDE TAMAMLANINCA OKULUMUZ DÖRT DÖRTLÜK!
Sosyal faaliyetlerimizi de hallettiğimiz zaman okulumuz dört dörtlük. 
KENT TANITIM MERKEZİ’NE GİTMEDİK EN KISA SÜREDE GEZECEĞİZ
Gordion’u ve Duatepe’yi, Şehitlikleri gezdik. 
POLATLI HALKIYLA ARAMIZDA TABULAR YIKILDI
Taşpınar,:”İlk geldiğimizde ilçe halkının öğrenciyi benimsemeyen tutumu evrim geçirerek korumaya dönüştü. Polatlı halkıyla aramızda tabular yıkıldı. Üç sene önceki Polatlı’yla şimdiki Polatlı arasında dağlar kadar fark var. İnsanlar değişti. Öğrenciyle uyumlu yaşamaya başladılar. Geçiş dönemini başarıyla geçtik”diye vurguladı.
MİNÜBÜSCÜ ÖĞRENCİLERE SÖZ SÖYLETMEDİ!
Bedri Sinan Taşpınar, iki gün önce yaşadığım bir olayı anlatayım dedi: “Biz ilk geldiğim dönemde çok dışlanma olayı yaşadık. Ama geçen gece dokuz buçuk gibi minübüse bindik yurda geliyoruz. Arkadaşlarımızla kendi aramızda konuşuyorduk. Bir beyefendi bize ‘Susun ya, evinize gidin orada konuşun’dedi. Biz diğer insanların ve minübüs şoförünün bize tepki vereceğini bekliyoruz. Çünkü bu tür hareketlere çok maruz kalmıştık. Ama Minibüscü aracı durdurdu ‘Aşağı iner misin?’dedi o beyefendiye. ‘Burada müşteri rahatsızlık verirse ben uyarırım. Kaldı ki onlar öğrenci’ dedi. Bu gerçekten büyük bir başarı. 
ŞOFÖRLER BİZİM TARAFIMIZDA BİZE SAHİP ÇIKYOR
Polatlı halkının tepkileri öğrenciye karşı yumuşadı. Şoförler bizim tarafımızdan düşünmeye başladılar. Önümüzdeki yıl çok güzel olacak.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN BİZİM FAKÜLTEYİ ARAŞTIRIYORLAR
Taşpınar, Pazartesi günü fakülte tercihleri başladı. Sosyal medya üzerinden Facebook üzerinden fakültemize o kadar çok mesaj geliyor ki. Şu ana kadar 100-150 kişi fakültemiz hakkında sorular soruyor. Gerçekten fakültemiz Türkiye çapında merak uyandırıyor. Ağrı’sından İzmir’e, Samsun’dan Hatay’ına kadar ilgi gösterip gelmek isteyen öğrenciler var. Sürekli bilgi edinmek istiyorlar. Fakültenin yeri, öğrenci ortamı nasıldır? Polatlı hakkında sorular, Ankara’ya olan uzaklığı nasıldır gibi sorularla burayı tanımak istiyorlar. 
POLATLILI OLSAM: BİZİM FAKÜLTEYİ TERCİH EDERDİM
Taşpınar, İlçede üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler hep diyor ki Polatlı’dan kurtulayım gideyim. Şahsen İstanbul’da oturduğum için İstanbul’da okumak isterdim. Polatlı’da oturan öğrencide burada ailesinin yanında okumayı tercih etsin. Ailenin yanında okumak çok önemli. Polatlı’da böyle güzel bir fakülte ve mekan var öğrenciler kesinlikle değerlendirmeli. Ankara’ya uzaklık öğrenci için sorun değil sadece Polatlı’nın en büyük eksiği sosyal faaliyeti” dedi.
ÜNİVERSİTEYE SOSYALLEŞMEK İÇİN GELİYOR
Taşpınar, üniversiteye gelen öğrenci sosyalleşmek için geliyor. Eğitim apayrı bir amaç. Ama stres atmak, arkadaşlarıyla beraber geçireceği zamanı da talep ediyor öğrenci. Öğrenci dans edebileceği cafe de tavla, okey oynayacağı cafe de arzu ediyor. Örneğin bize Fen-Edebiyat hakkında en çok okulun etrafında ne var? Hangi sosyal etkinlikler düzenliyorsunuz. Şehrin ne kadar dışında? Polatlı halkının öğrenciye yaklaşımı nasıl? Yurt konusunda çok soru geliyor. 
POLATLI KREDİ YURTLAR BEŞ YILDIZLI OTEL GİBİ

Taşpınar, yurt ortamlarından çok memnun olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Türkiye standartlarında üç sene önce yurtlar ranza usulü ve çok sıkıntılıydı. Koğuş gibi on kişilik odalarda kalıyorlardı. Bizim yurdumuz Türkiye çapında standartların üstünde. Bu yurt kalitesi Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi’ne artı puan kazandırıyor”dedi.
ÖĞRENCİNİN YENİ TRENDİ VAGON CAFE MÜKEMMEL
Bedri Sinan Taşpınar, “Polatlı’da son dönemde açılan yeni mekanlardan Vagon Cafe mükemmel. Hem ortam açısından hem mekan açısından kaliteli bir yer. Öğrencilerin tercih ettiği mekanlardan oldu”şeklinde konuştu. 
OSB’DE STAJ GÖRÜYORLAR
Organize Sanayi Bölgesi’nde staj gören öğrenciler Kimya bölümünde okuyorlar. Ergin Keleş(İzmirli),Ahmet Serttaş(Burdurlu) Organize Sanayi Bölgesi’nde staj gören Kimya Bölümü öğrencileri Polatlı OSB’de staj gördüklerini söylediler. Kendileri araştırarak bir firmaya ulaşan öğrenciler staj görmeye başlamışlar. Onlar sosyal hayat konusunda ise şöyle düşünüyor: “ Biz bu okulda can sıkıntısından arkadaşlar arasında çok sıkı dostluk geliştirdik. Yoksa vakit geçmezdi” dediler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder