28 Haziran 2014 Cumartesi

Üniversiteli öğrencilerin ‘bayrak’ tepkisi !

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bir terörist tarafından 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığında asılı bulunan Türk Bayrağını indirmesine tepki gösterdi.
Üniversiteli öğrencilerin ‘bayrak’ tepkisi !
BEDELİ AĞIR OLACAK !
Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri Diyarbakır’ın Lice ilçesinde  bir terörist tarafından 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığında asılı bulunan Türk Bayrağını indirmesine tepki gösterdi. Fakülte önünde toplanan bir grup öğrenci polis korteji eşliğinde ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından andımızda okundu..  ‘NE mutlu Türküm diyene’ ‘ Polise Uzanan eller kırılsın’ ‘Bedeli ağır olacak’ sloganları atıldı..

YÜRÜYÜŞÜN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

 Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri Diyarbakır’ın Lice ilçesinde  bir terörist tarafından indirilen Türk Bayrağına tepkisini gösterdi..
Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri Diyarbakır’ın Lice ilçesinde  bir terörist tarafından 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığında asılı bulunan Türk Bayrağını indirmesine tepki gösterdi. Fakülte önünde toplanan bir grup öğrenci polis korteji eşliğinde ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
Atatürk heykeli önünde yürüyüşü tamamlayan öğrencilere Polatlı halk tarafından büyük destek geldi. Belediye Başkan Yardımcıları Muhsin Akdeniz, Veli Keskin, MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç, CHP İlçe Başkanı Ömer Lütfü Türker, BBP İlçe Başkanı Osman Hisar, Polatlı Şehit Aileleri Derneği Başkanı Savaş Dinçer,Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Karali, THK Başkanı Ahmet Erdoğan’da öğrencilere destek vererek tepki yürüyüşünde hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından andımızda okundu..  ‘NE mutlu Türküm diyene’ ‘ Polise Uzanan eller kırılsın’ ‘Bedeli ağır olacak’ sloganları atıldı..

FOTO GALERİ

Fakülte temsilcisi Bedri Sinan Taşpınar tarafından yapılan basın açıklamasında  şu ifadeler yer aldı. Türk ulusunun sembolü, her zerresi şehit kanıyla bezenmiş, bağımsızlığımızın işareti olan Türk Bayrağımıza hiç bir değerden nasibini almamış bir şahıs tarafından saldırıda bulunulmasını nefretle kınamaktır.Bilindiği gibi dün PKK’lı teröristlerce Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvveti Komutanlığında asılı bulunan Türk Bayrağını indirmişlerdir.Buna benzer bir olay 1996 yılında Kıbrıs’ta yaşanmıştır. Türk Bayrağını gönderinden indirmeye teşebbüs eden Rumlar, Türk askerlerince vurulmuştur. Lice’de yapılan olaya da aynı tepkinin verilmemesine anlam verememekteyiz.Bayrak bir milletin bağımsızlığının ve varlığının sembolü, tarihinin hatırasıdır. Bayrağın değeri yapıldığı kumaşla değil; dalgalanması için ödenen bedelle ölçülür. Türk Bayrağı dışında rengini milletin kanından almış başka bir bayrak yoktur.Atalarımız bayrak yere düşmesin diye Çanakkale’de, Dumlupınar’da canlarını seve seve feda etmişlerdir.Biz Kürşat ve 40 yiğidinin, Ulubatlı Hasan’ın, Fatih Sultan Mehmet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün torunlarıyız. Atalarımızın kanıyla oluşmuş şanlı Türk Bayrağımızın dalgalandığı gönderinden indirilmeyeceğinin bilinmesini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
Yapılan konuşmanın ardından Türk Bayrağı etrafında toplanan vatandaşlar slogan attı. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder